Op zoek naar een unieke locatie?

Het Wapen van Amsterdam biedt een scala aan sfeervolle vaararrangementen. Van borrel tot varend diner, we verzorgen het graag tot in de puntjes. We geven graag advies over vaarroutes, op- en afstap locaties en catering. Bel ons gerust voor een vrijblijvende offerte of advies.

Specificaties

Minimale huurperiode: 3 uur
Transfer & borrel tot 175 personen
Buffet tot 125 personen
Diner tot 100 personen
Flexibele inrichting
Dakramen kunnen open
Ruim voor – en achterdek
Aparte dames- en heren toilet
Verwarming aan boord
Open haard en bar
Muziek- en omroepinstallatie
Inclusief schipper en machinist
Uurtarief: €795 excl. 6% BTW

Mogelijkheden

Borrel, receptie, buffet en diner
Zakelijke en privé bijeenkomsten
Rondvaart en transfer
Themacruises
Bruiloften en feesten
Uitvaarten

Het Wapen van Amsterdam is de grootste nog varende salonboot van Amsterdam en omstreken. De boot stamt uit 1948 en is ontworpen door Herrn Dr. Ryniker, schiffbau ingenieur uit Basel in opdracht van het Berner Alpenbahn-Gesellschaft in Bern. Het schip is gefabriceerd door scheepswerf Eugen Herbosch in Antwerpen. Ruim 50 jaar heeft het schip dienst gedaan in de vaart op de Thuner- en Brienzersee met als thuishaven Interlaken. Het schip werd op 22 mei 1950 gedoopt als MS Rothorn.

In 2001 werd het schip door Rederij de Nederlanden aangekocht. Het schip was inmiddels uit de vaart. In opdracht van Rederij de Nederlanden heeft scheepsontwerper een plan opgesteld voor de restauratie. Scheepswerf Boxce fabriceerde het benodigde staalwerk en de motorinbouw. De firma H20P was verantwoordelijk voor het timmerwerk, dit alles in eigen beheer en onder regie van Klaas Pater. Op 10 september 2004 werd het Wapen van Amsterdam bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam door de dijkgraaf Johan de Bondt gedoopt.

Vaargebieden

Het vaargebied van het Wapen van Amsterdam beperkt zich niet tot de Amsterdamse grachten, ook vaartochten over de Amstel, het IJ, Weespertrekvaart, op de Vecht, Aalsmeer, Uithoorn, de Zaanstreek en het IJsselmeer behoren tot de mogelijkheden. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.